Energetic rehabilitation in a housing block in Badia del Vallès

Architecture - Sustainability - Social Inclusion

THIS PROJEC HAS AS THE MAIN OBJECTIVE TO IMPROVE THE NERGY EFFICIENCY, GUARANEE THE ACCESSIBILITY, INCREASE THE NATURAL LIGHTING, THE USEFUL SURFACE AND THE FLEXIBILITY OF THE FLATS AND WITHDRAW THE ABESTO

Scheme of the project

Nowadays the block only has two elevators placed to the North zone of the building, which is the opposite front of the access to the block. These elevators stop between floors and do not have minimal dimensions.

This project is based on the construction of an extra-space and an elevator on the housing blocks. The elevator is constructed in the middle of the main facade with a few galleries that will communicate with the flats and that, at the same time, will be useful for thermal insulating and solar heat capture.

In other respects, the intervention will serve to arrange the facilities of telecommunications of this front (satellite dishes, wired up, etc.) and the condensers of the airs conditioning, that were installed irregularly. The gallery is a 23m2 amplification for flat, 46m2 for floor. After having constructed the galleries, all the windows of that facade will be changed for doors. After that, the both rooms that are behind the new extra-space will have their own access.

Apart, to this preexisting front there will be placed an 8cm of insulating thermal.

This extra-space tries to improve the accessibility and, at the same time, to do a more flexible housing, since the rooms with independent access have the possibility of being «granny flats», so the flat can have more varied uses, so it becomes more attractive for different users also.
The new structure has been projected to be coherent with the preexisting structure, so the composition of the gallery “allows” partitions aligned with the preexisting walls. For that reason, the gallery can become an extension of the rooms at any time.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.