ANÀLISI DEL DESENVOLUPAMENT URBANO I SOCIAL DE BADIA DEL VALLÈS
Anàlisi urbanística-social
El context és indispensable per a poder projectar. Per aquest motiu he estudiat diversos indicadors per a ser capaç de treure conclusions sobre qual és la situació real del municipi i així poder treballar les seves necessitats i potencials.
1. Canvi en la piràmide de població, grandària d’habitatges mena de nucli familiar, de densitat, immigració, desocupació i altres indicadors socials.
El perfil familiar de parella amb fills continua sent majoritari amb un 35% de llars però molt per sota del 46,5% de la comarca quan la ciutat va ser construïda, en els anys 70.
2. Mapes de nivell de desocupació, riquesa, densitat i indústria a Badia del Vallès i el seu entorn.
3. Evolució demogràfica i nuclis familiars abans de la construcció de Badia del Vallès
4. Evolució de la desocupació, salaris i població donis de 1995 fins a 2013
6. Relació entre densitat, mobilitat obligada i indústria
7. Mapes de mobilitat obligada per treball i estudis
8. Destinacions i tipus de transport de la mobilitat obligada
En resum:
La realitat demogràfica i social del municipi ha canviat molt donis dels anys 70 (quan va ser construït), de manera que avui dia no respon a les necessitats reals dels habitants del municipi.
Quan es va construir la ciutat, hi havia una tendència de creixement de la població en tota la comarca, a diferència d’ara.
A Sabadell i Barcelona hi havia majoria de cases on vivien famílies nuclears de menys de cinc persones. A Barcelona hi havia més famílies de menys de cinc persones, pluri-familiars i pluri-personals. Malgrat la diversitat de tipologies familiars, tots els habitatges furs projectades pensant només en el perfil majoritari, família de quatre o cinc membres.
Badia del Vallès és un municipi amb ingressos econòmics baixos. Aquests ingressos han estat 25 punts percentuals inferiors a la mitjana de Catalunya. A pesar que aquests ingressos s’han mantingut estables, la desocupació ha augmentat de manera dramàtica donis de 2007, amb l’inici de la crisi econòmica. També és important l’estudi del constant decreixement de la població, que ha causat la donis-densificación i envelliment del municipi.
El perfil familiar de parella amb fills contínua sent majoritari, sent el 35% del total dels habitatges, però molt per sota del 46,5% que tènia Sabadell (ciutat veïna) en 1975, quan Badia va ser construïda. La informació d’aquestes dades d’aquesta època sobre Badia del Vallès o no existeix o no és fiable, ja que no existeix un registre d’ocupacions irregulars durant els 70, a pesar que es pot intuir que van haver moltes.
D’altra banda, és remarcable apuntar que els habitatges van ser construïts incloent amiant en coberta i part dels baixants, un material tòxic que danya la salut de les persones que conviuen amb el.